Elevi ai Scolii Americane din Anglia in vizita la LACRIMA

Saptamana 11 – 15 februarie a fost o saptamana de noi experiente. Cadrele didactice si elevii scolii Lacrima i-au primit zi de zi, alaturi de ei pe elevii Scolii Americane din Anglia (TASIS, The American School in England), insotiti de profesorii lor – Wendy Gediman, Robert Stern si Jennifer Port. Cei de la Lacrima le-au impartasit musafirilor din preocuparile lor, i-au avut alaturi in activitati – unde acestia s-au implicat si au dat o mana de ajutor elevilor cu dizabilitati grave, profunde si asociate, si-n plus, cu totii, atat cei de la Lacrima, cat si ce de la TASIS au trait cu bucurie noi experiente.

            Copiii scolii Lacrima si-au primit cu bratele deschise musafirii si impreuna, in atelierele scolii, au confectionat lumanari (in Atelierul de lumanari, indrumati de d-na Aurelia Carhat), au tesut covorase (in Atelierul de tesaturi, indrumati de maistru-instructor Vasilica Rusu), au modelat si au pictat obiecte din lut (Atelierul de arte, prof. Emanuela Avram), au confectionat inimioare din material textil (prof. Aura Valean), au invatat noi miscari de dans (indrumati de prof. Tomina Petrescu), au jucat tenis de masa (indrumati de prof. antrenor Calin Deac si prof. Dinu Onita), s-au distrat cu ocazia Zilei Indragostitilor (indrumati de prof. Lidia Muresan, prof. Aura Valean, prof. Lucia Drulea), au invatat lucruri noi alaturi de profesorii Anca Muresan, Viorel Moldovan si Anamaria Puscas, si-n plus au avut parte de o frumoasa excursie cu sania trasa de cai (indrumator prof.Monica Otvis).

            Mica, dar uimitoarea plimbare, de care s-au bucurat o parte din elevii scolii alaturi de cei de la TASIS, s-a desfasurat intr-un peisaj feeric cu sania trasa de cai, pe drumul de la Cusma la Cabana Dealul Negru, unde a fost vizitata cabana de vanatoare. De Valentine s day elevii scolii le-au pregatit musafirilor o petrecere de Ziua indragostitilor. Cu inimioare prinse in piept, intr-o atmosfera plina de veselie si buna dispozitie cu totii au fost antrenati in concursuri hazlii si dansuri moderne.

            Astfel, saptamana aceasta a fost una de exceptie. Elevii scolii au avut ocazia sa arate de ce sunt in stare, chiar daca deficientele lor ii limiteaza de atatea ori. A fost o saptamana in care s-au simtit valorizati, admirati si respectati pentru ceea ce stiu sa faca, increzatori in ei si-n fortele proprii. Cu totii pot spune in cor: ”Si noi putem schimba fata lumii!”.

 

 

Consilier educativ Emanuela Avram

Director Eniko Cupsa